Puppyberichten
van de pups van Beetle x Alby

Puppy messages
from the Beetle x Alby litter (in Dutch, but enjoy the pics!)
Hallo Beetle,

Dank je wel pap, voor die mooie Kong. Ik weet zeker dat ik hem ook erg leuk ga vinden. Mijn vrouwtje weet hoe ze er lekkere dingen in moet doen en mijn vriendje Wessel weet hoe hij hem weg moet gooien zodat ik er lekker achteraan kan rennen.

Dank je wel, je dochter Chiela

(Beetle heeft al zijn pups een Kong cadeau gedaan)
Hoi gekke pappie

Ik vond de sneeuw reuze leuk, ben zelfs al in de snowy dunes geweest kijk maar eens op onze site op de beginpagina "sneeuwpret".

kusjes Kayleigh en Alby
Hi gekke pappie

Hier weer een berichtje van mij, het gaat erg goed met mij en mijn baasjes vinden mij echt te gek! Ik kan het heel erg goed vinden met tante Djina en Jay-lo we hebben dan ook de grootste lol samen.Maandag ga ik voor het eerst naar school, nou ja ik ben natuurlijk al wel mee geweest met mama en de tantes toen hun agility training hadden maar maandag ga ik zelf trainen stoer hè! Iedereen vindt mij om op te vreten en ik word dan ook vaak bij mijn baasje gestolen om lekker te knuffelen met andere mensen.Van de week ben ik weer met het hele spul naar de duinen geweest er was daar ook een water waar ik heel hard ingerend ben, ik vond dat wel erg leuk maar mijn baasjes vonden het nog veel te koud voor mij. Mijn mammie dacht daar anders over want die heeft mij gisteren even goed lomp in de vijver geduwd ik meteen zwemmen want dat kan ik al. Mijn baasjes zeggen dat ik veel op mijn mammie lijk, dol op water en erg vocaal aangelegd maar dat vinden ze niet zo erg want ze zijn dol op mijn mammie. Mijn baasjes hebben weer een hoop foto's gemaakt maar die moeten ze nog op de site of zo iets zetten dan kun je zien hoe hard ik groei en hoe knap ik er uit zie.

lieve knuffels en knabbeltjes van je kleine meid Kayleigh
Chiela groeit groter.
Dundee.
Hoi Paps en Mams,

Zoals jullie zien gaat het goed met mij. Ik vind het erg leuk hier. Ik groei goed en ik doe erg mijn best op school.

Ik word wel regelmatig uit de bloembak in de tuin gestuurd en ook als ik mijn bot in de bloempot wil verstoppen vinden ze dat niet goed. Ik snap er niets van. Ik moet toch ergens mijn botje laten!

In de puppy klas gaat het ook erg goed. Ik vind het erg leuk om samen met het vrouwtje dingetjes te doen.

Nou lieve paps en mams,
Het gaat erg goed met mij,

Liefs Chiela (17 weken)
...en dit is Dunia, april 2007.
Dunia lekker ondeugend...
...en lekker vies!
...met een hondenvriendje...
Zou Jolanda een beetje blij zijn met haar Kayleigh? :-)

'Het is echt een heel mooi hondje en ook haar karakter is heerlijk,niet echt druk maar wel heel erg bezig,kan ook heel erg goed zichzelf vermaken en vindt het heerlijk om samen dingen te doen. Ik zou zo met haar bij doggydance kunnen, ze kan al langs mij en voor mij draaien en rollen en de high five ben ik aan het oefenen en die snapt ze ook al bijna.'
Het laatste puppybericht:
Foto's van Senna!
En: 'Senna was uitgenodigd voor een puppy party bij de dierenarts.
Zij vond het geweldig. Eerst even aan elkaar wennen en toen de riemen los.
Het was dolle pret. Ook de baasjes waren erbij omdat het ook een informatieve avond was over opgroeiende puppy's.'
Senna voor haar laatste inenting bij de dierenarts.
Haar baasjes melden: 'Senna groeit goed en is in topconditie.'
Wat hobby's betreft lijkt Senna erg op haar vader: tuinbankzitten! :-)
Stoere Kayleigh in het zwembad.
...en van wie zou Kayleigh dat 'Bouncin' toch hebben??? :-)
Hoi lieve mamma en pappa,

Ik heb gisteren een hele leuke verjaardag gehad. Ik heb een heel mooi speeltje gekregen een rond touw met een bal eraan. Die bal heb ik er al bijna af, hi hi. Dat doe ik het liefst.

Ik ben ook al twee weken een hele grote meid zegt het baasje steeds tegen mij. Ik schijn loops te zijn. Ik vind het maar erg vervelend. Ik snap er niets van. Korte wandelingen en niet naar de hondenschool. Ik slaap er ook veel van, zal blij zijn als  het voorbij is.

Mijn baasje wil me ook steeds op een foto zeten maar dat wil ik niet. Dan loop ik steeds weg.

Lieve pootjes van Chiela.
Hieperdepiep... we zijn een jaar oud!
ASCN Jongehondendag, 30 maart 2008

Vier van de vijf Beetle x Alby-kids, eentje was helaas verhinderd, waren op de jongehondendag van de ASCN voor een exterieurbeschrijving en een gedragstest. Hier zijn ze 15 maanden oud en nog volop in ontwikkeling.
Dankjewel ASCN & Michel Agterberg voor de foto's!
Act Like a Lady of the Sandy Dunes
Alias All Bundy of the Sandy Dunes
Amazing Affair of the Sandy Dunes
Artistic Design of the Sandy Dunes
Algemeen nestverslag exterieur:
Lieten zich allemaal goed bekijken. Flinke types, wat sterk hellende bekkens, goed pigment. Eén gebit ondervoorbeet, andere goed. Achterhandhoeking mocht iets sterker, eenvormig nest.

Algemeen nestverslag gedrag:
Alle honden vriendelijk na aanmoediging, waarvan sommige wat tijd nodig hadden. Sommige honden wel nieuwsgierig bij geluid maar zochten ook veel steun bij de baas. Wisselende reacties op jasschort, soms wat heftig en ook weer steun zoeken bij de baas. Prima spel met baas. Heel erg beweeglijk nest, hoog in hun temperament. Soms wat gespannen, zeer oplettend, zoeken steun bij de baas. Prima baas-hond verhoudingen. Goed herstel met baas.
Dan nog een keer allemaal op de foto met paps en mams. Links Beetle, rechts Alby. Eerst de linkerkant...
...dan de rechterkant...
...en dan nog een keer van voren. Tot de volgende keer, allemaal!