Trainers boekenkast

favoriet leesvoer over hondentraining
Help for Your Shy Dog. Turning Your Terrified Dog in to a Terrific Pet
Auteur: Deborah Wood (VS)
© 1999 Howell Book House
ISBN 0-87605-036-4

Een zeer leesbare uitgave waarin Wood in een vlotte stijl vertelt hoe je van een angstige, bange of schuwe hond toch een prettige huisgenoot kunt maken want dat is, is haar overtuiging, beslist mogelijk. Praktische adviezen over hoe je je hond door middel van training en de juiste begeleiding kunt leren omgaan met allerlei bedreigende situaties worden afgewisseld door negen levensverhalen van bange honden, die uiteindelijk heel goed op hun pootjes zijn terechtgekomen. Aanbevolen leesvoer voor iedereen die meer wil weten over het omgaan met angstige honden.
Bijblijven? Kijk bij de afdeling 'new titles' van
terug
Zie ook de hondse boekenpagina en de hondse bladenpagina

FUNctional Dog Training
Auteur: Roy Hunter (VS)
© 2000 published by Howln Moon Press
ISBN 1-888994-17-7

Wat heeft de eigenaar van een huis-, tuin- en keukenhond aan het leren van wedstrijdoefeningen? Volgens Roy Hunter kun je je hond beter veel praktischere oefeningen leren, zoals speeltjes opruimen en deuren dichtdoen. Lees van deze auteur ook Fun & Games with Dogs, More Fun & Games with Dogs en Fun Nosework for Dogs. 
The Bark Stops Here
Auteur: Terry Ryan (VS)
© 2000 published by Legacy By Mail
ISBN 0-9674796-2-2

Ryan legt in dit boekje heel duidelijk uit waarom honden blaffen en wat je tegen overmatig geblaf kunt doen. Ze geeft verder meer dan twintig (!) tips hoe je honden tijdens een les stil kunt houden.

Dogs Home Alone
Auteur: Roger Abrantes (DK)
© 1999 published by Wakan Tanka Publishers
ISBN 0-9660484-2-3

Een handig boekje waarin stap voor stap een programma wordt uitgelegd hoe je je hond kunt leren alleen thuis te blijven.

Dog Training Instructor's Manual
Auteur: Angela White (GB)
© 2000 published by Rainbow
ISBN 1-899057-02-1

Dit boek is een 'bijbeltje' voor de instructeur. Aan bod komt onder andere het opzetten van een hondenschool, een cursus en een les, lesgeven, hoe oefeningen aan te leren (alleen al zes technieken om je hond te laten liggen), hulpmiddelen en het aanpakken van probleemhonden.
Dog Language. An Encyclopedia Of Canine Behavior
Auteur: Rober Abrantes (DK)
© 1997 Wakan Tanka Publishers, USA
  
Op alfabetische volgorde  (van agression tot yawning, 293 trefwoorden) en geillustreerd met tekeningen (94) komen in dit boek allerlei hondse gedragingen aan bod. Een handig naslagwerk.

The Domestic Dog. Its evolution, behavior, and interactions with people
Auteur: James Serpell (editor, UK)
© 1995 Cambridge University Press
ISBN 0-521-42537-9

Dit boek is een bundeling van een serie vrij wetenschappelijke maar zeer leesbare bijdragen van diverse schrijvers over de hond, zijn gedrag en zijn plaats in de samenleving.
How dogs learn
Auteurs: Mary R. Burch & Jon S. Bailey (VS)
© 1999 Howell Book House
ISBN 0-87605-371-1

Gedragstherapeute Burch en professor in de psychologie Bailey geven in dit boek tekst en uitleg over operante conditionering, een principe 'where science and dog training meet' zoals het zo mooi wordt omschreven. Shaping, chaining, reinforcement, fixed ratio schedules en stimulus control, al deze begrippen worden met behulp van schema's en aan de hand van aandachtspunten op duidelijke en heldere wijze uitgelegd. Een boek om op de plank te hebben staan

Clicker Training for Obedience. Shaping Top Performance - Positively
Auteur: Morgan Spector (VS)
© 1999 Sunshine Books
ISBN 0-9624017-8-1

Morgan Spector uitgebreid in op de uitvoering van het complete Amerikaanse gehoorzaamheidsprogramma op basis van clickertraining. ,,If you want to compete, he wants you to win" zegt de moeder van de clickertraining Karen Pryor over de schrijver in haar voorwoord in dit boek. Spector gaat diep op de materie in. Een heel interessant werk, compleet met index en verklarende woordenlijst, voor degenen die eens flink de tanden willen zetten in de (clicker)training van hun hond.
Een Hond en een Dolfijn. De inleiding tot de click-training
Auteur: Karen Pryor (VS)
© 1997 Van Reemst Uitgeverij
ISBN 90-410-0468-8

Karen Pryor legt in dit boekje kort, bondig en bovenal helder uit hoe de clickertraining in zijn werk gaat. Compleet met clickertips en de meest gestelde vragen over het clickeren.
Denken als een hond! Een praktisch handboek over   hondenpsychologie
Auteur: John Fisher (UK)
© 1997 Van Reemst Uitgeverij
ISBN 90-410-0472-6

Denken als een hond! is de vertaling van Think Dog! dat oorspronkelijk al in 1990 verscheen. Het gedachtengoed van (overleden) John Fisher is meer dan het lezen waard: beslist voer voor iedereen die zich met honden bezighoudt. Lees ook eens zijn 'Dairy of a 'Dotty Dog' Doctor (© 1997, ISBN 0-9532814-0-X) met prachtige praktijkverhalen.
The Culture Clash. A revolutionary new way of understanding the relationship between humans and domestic dogs
Auteur: Jean Donaldson (VS)
© 1996 James & Kenneth
ISBN 1-888047-05-4

Een zeer verfrissend boek over de relatie tussen mens en hond. Lees ook de opvolger 'Dogs Are From Neptune' (© 1998, ISBN 0-9684207-1-0) waarin Jean Donaldson met inzicht antwoord geeft op vragen over haar voorgelegde hondenproblemen.
Behavior Problems in Dogs
Auteur: William E.Campbell (VS)
© 1999 BehavioRx® Systems
ISBN 0-9668705-0-6

De derde herziene editie van deze uit 1975 daterende klassieker. Bill Campbell draagt in dit boek aan de hand van veel praktijkgevallen oorzaken en oplossingen aan voor allerlei soorten probleemgedrag. Allerlei principes, van het toepassen van de 'cold shoulder' tot de 'jolly routine', komen aan bod. Mag niet ontbreken in je collectie. Lees ook Campbell's 'Dog Behaviour Problems. The Counselor's Handbook'  (© 1999, ISBN 0-9668705-1-4) over hoe gedragstherapeuten door middel van onder meer het gericht stellen van vragen probleemgedrag bij honden op professionele wijze kunnen behandelen.