De hondse
boekenpaginakijk voor de nieuwste titels bij:
Boekenwurmen opgelet!

Dogread is een discussielijst waar allerhande boeken (ook videobanden) over honden gelezen en besproken worden. Iedere maand is een ander boek aan de beurt. De auteur van het boek sluit zich voor die gelegenheid dan aan bij de lijst.

Surf naar de homepage van Dogread

'De waarheid over honden
Een onderzoek naar de herkomst, sociale gebruiken, denkgewoonten en zedelijke beginselen van Canis Familiaris' is zeer onderhoudend boek van wetenschapsjournalist Stephen Budiansky.
ISBN 90-274-7274-2
Prijs: fl. 31,95

Leestips!
Nieuwste uitgave van de Toepoels, hét naslagwerk over honden
ISBN: 90-230-1032-9
Prijs: fl. 95,-
Deze uitgave van Martin Gaus is een aanrader voor iedereen die zijn hond beter wil leren begrijpen
ISBN: 90-5210-265-1
Prijs: fl. 49,50
Surf naar de website van de auteur
Een reuze interessant boek over de bijzondere gaven van honden
ISBN: 0-609-60092-3
Prijs: $ 25,-
Surf naar de website van de auteur
Over de taal die mensen en honden spreken
ISBN: 0-684-86534-3
Prijs: $ 24,-
Surf naar de website van de auteur
Surf door naar de hondse bladenpagina
Kijk ook in de trainers boekenkast
'Hondentraining. Meer succes met de Ttouch- en Tteam-methode' legt uit hoe je door aanraking en geleide- en hindernistraining de communicatie met en het welzijn van je hond kan verbeteren.
ISBN: 90-5210-388-7
Prijs: fl. 34,50
Surf naar de website van de auteur
De Grote Hondenencyclopedie
van Esther Verhoef
ISBN 90-366-1328-0
Prijs: 19,95 euro

Ruim 2,5 kilo (!) zwaar, ruim 250 rassen die worden besproken: deze uitgave mag zich met recht De Grote Hondenencyclopedie noemen! Van elk ras wordt het land van herkomst, een verkorte rasstandaard, de gebruiksmogelijkheden, het karakter en de sociale eigenschappen, de vachtverzorging en de omgang beschreven. De lezer krijgt verder tips voor de opvoeding van ieder ras en de mate en soort van beweging die het ras in kwestie nodig heeft. De Grote Hondenencyclopedie is rijk geillustreerd en dan eens niet met alleen schoonheidskampioenen, maar ook met 'gewone', jonge en werkende rasvertegenwoordigers, waardoor een zo compleet mogelijk beeld van het betreffende ras wordt geschetst. Lekker leesvoer voor zowel de beginnende liefhebber als de doorgewinterde kynoloog. Surf naar de website van de auteur!
Hondse Hoogstandjes
Inspannings- en bewegingsleer voor de hondensport
Auteur: Marcel Nijland
ISBN: 90-75531-29-X
Uitgeverij Libre

Het eerste Nederlandstalige boek over beweging en sport bij honden. Hoe beweegt een hond en waarom beweegt hij zo? Diepgaand aan bod komen de gangen, het bewegingsapparaat, lichaamsbouw, de vitale functies van het hondenlichaam, training, de jonge hond, uithoudingsvermogen, snelheid, springen, gecombineerde taken, sportverzorging en aandoeningen en blessures. Een aanrader voor alle hondenliefhebbers en een absolute must voor hondensporters en -profs.
DVDs over hondenopvoeding en -rassen