Lappi's dagboek, bladzijde 19

Proost op twintig-tien!

Januari 2010: De jaarwisseling vieren we traditiegetrouw met de gordijnen dicht en de muziek hard aan. AC/DC live, dat vinden de honden niet erg en het vuurwerk kon er ook ditmaal weer niet tegenop :-) Zie Walter met zijn coolste nieuwjaarsblik en Beetle en Lappi kluivend op hun halve vierkante meter penslap!

Lappi wachtte 2 januari een onderlinge behendigheidswedstrijd bij zijn trainingsclubje ATC, waar hij van de 13 deelnemende A-tjes tweede werd op het vast parcours. Van 2010 gaan we een LLDD-jaar maken: Lekker Leuke Dingen Doen. De trainingsagendaatjes van beide Aussieheren zien er de komende weken als volgt uit:

zondag: Beetle treibball
maandag: Lappi & Beetle funtraining
woensdag: Lappi behendigheid
donderdag: Beetle & Lappi puppyclub

Puppyclub oftewel 'puppykluppen' heeft helemaal niets met puppyles te maken, ik geef tegenwoordig op donderdagochtend alleen nog les in G&G-L (oftewel GG-Leuk), maar het is zo'n grappig woord, dus we houden het erin: donderdagochtend is lekker freestylen in de gehoorzaamheid op het veld van de KC!

En zo zitten de vrije uurtjes in je week, als je met twee hondenmannen een beetje lekker in actie wilt komen, wel vol. Ik vraag me af hoe mensen dat doen die vier, vijf, zes, of meer honden hebben. Trainen die echt nog trouw en goed met iedere hond? Ja? Echt waar? Wees eens eerlijk. Echt?

Maandag 18 januari: Nou, is deze Aussieboy niet al helemaal klaar voor het WK voetbal?
Lappi aan het leren tijdens de derde les van de funtraining: de oefening 'pootjes op de bal!'
...Nadat we eerder al de oefeningen 'pootjes op het doosje', 'pootjes op de wiebelbalk' (de gele plastic balk links) en 'pootjes in het bakje' hadden gedaan. Lappi vindt het, kort samengevat, GEWELDIG. Hij gaat met zo veel power in het bakje, dat het kunststof erdoor openscheurt!
En dit vindt hij ook helemaal tof: 'come bye' en 'away om' een paaltje, wat wij op z'n Hollands gewoon maar 'linksom' en 'rechtsom' noemen tijdens de training. Waarbij we er ook nog niet helemaal uit zijn wat nu linksom is, en wat nu rechtsom. Wij vinden de linkerfoto linksom, omdat Lappi dan vanaf de linkerkant om het paaltje gaat. Juf Hermina vindt dat rechtsom, omdat hij naar rechts en met de klok meeloopt, met als handig ezelsbruggetje dat de hond bij 'come bye' de C van 'come' loopt. Wij doen gewoon maar wat. En Lappi maakt het niet uit, als hij alsjeblieft maar om het paaltje heen mag :-)
Stiff Upper Lip live dvd, ook uitgebracht als set met de live dvd No Bull.
For those about to rock: we salute you!

Ik ben zo gek als een deur, dat is geen geheim. Maar er blijkt er nog zo een te zijn! Ron met Border Djayden en ik met Lappi staan, volgens onszelf omdat we allebei zo leuk, grappig, gezellig en succesvol zijn, volgens anderen omdat we gewoon op zijn minst een beetje naïef zijn en dom doen, bekend als het G-team. Als zodanig liepen we tijdens de onderlinge agilitywedstrijd op 2 januari dan ook het teamspel, waarbij we een hindernisparcours moesten afleggen met óf een schaal kerstballen, óf een kerstboom in onze hand. Volgens Ron en mij ging het best goed: we hadden een van de slechtste tijden en waren toevallig wél het enige team dat erin slaagde om toch maar mooi drie onbreekbare kerstballen te breken!

We hebben ook ons eigen lied, dat aan het prikbord in onze trainingshal hangt. Als we lopen, wordt dat lied wel eens van het bord gehaald om het mee te zingen. Dat vinden we erg leuk, en het kan natuurlijk zijn dat we daar ook een beetje door werden afgeleid tijdens het teamspel. Ook meezingen? Optreden doen we doorgaans op de woensdagavond. En de G staat volgens ons natuurlijk voor Geweldig, of Geniaal.


Het grote neverending G-team lied

(Op de melodie van (Ja dat is) Peter)

Wie gaat daar op het parkoers?
Wie maakt iedereen jaloers?
Het G-team!
Dat is het G-team!

Djayden en de Waawaaman
Ja die kunnen er wat van
Als G-team!
Ze zijn het G-team!

[refrein]
G-team is ons ideaal
Soms een disk, dat is normaal
Maar zeg nooit dat het niet gaat
Want pas op - maak ons niet kwaad

Latje tikken, Finse draai
Altijd lol en veel lawaai
Het G-team!
Je hoort het G-team!

Ron en Judith, altijd leuk
Met ons lig je in een deuk
Het G-team!
Pret met het G-team!

[refrein]
G-Team is ons ideaal
Ook al staan we soms voor paal
Altijd goed voor veel jolijt
En soms zijn we de bordjes kwijt

Wie is er niet echt goed wijs
Krijgt Janine haar haren grijs
Het G-team!
Ojee, het G-team!

Djayden springt soms wel wat vlak
Lappi springt steil van het dak
Het G-team!
Typisch het G-team!

[refrein]
G-Team is ons ideaal
En we zijn ook heel sociaal
Dus pas maar op en doe maar blij
Want voor je het weet zit je erbij!

[en weer verder bij het begin, en als je klaar bent weer verder bij het begin, en als je klaar bent weer verder bij het begin, en als je klaar bent...]

Lappi: 'Ik schaam me dood voor dat G-team, echt waar.'
Djayden: 'Altijd al gedacht dat het baasje soms niet helemaal spoorde...'
Lappi: 'Oh, wat erg, waar is hier de nooduitgang?.'
Djayden: 'Ja, nu wil ik ook het liefst  weg...'