Lappi's dagboek, bladzijde 18

Eind juni/begin juli 2009: Even tijd voor een tiendaagse vakantie in de Dordogne, op een schitterende camping waar we enkele jaren geleden ook al eens met Scooter en Beetle waren. Het weer: minimaal 25+ graden en ook enkele dagen van 35 tot 40 graden (avondtemperatuur om 21 uur: 32 graden), dus deze foto symboliseert zo'n beetje wat we gedaan hebben: luieren, vanaf onze kampeerplek naar de rotsen langs de rivier Dordogne kijken en heel veel rosé drinken...

...en elke dag: zwemmen!
Lappi is een echte waterrat, dol op stromend water en dit is dan zijn favoriete houding: tot aan je buik (of nek) erin. Zwemmen kan ie prima, maar vaste grond onder je poten verliezen... dat vond ie de laatste tijd toch opeens wel wat eng. Mietje! Hier in Frankrijk konden we eindelijk eens goed met hem mee het water in. En tja, als Walter dan in het water ligt met je favoriete drijfdummy...
...dan zwem je daar natuurlijk rap naartoe! Om het kort samen te vatten: Lappi zwemt net zo krachtig als dat 'ie leeft. Hier passeerde net een stoet kano's, maar doorgaans hadden we de rivier vrijwel voor ons alleen.
En na een paar dagen zagen Lappi's duik- en zwemkunsten er zo uit, en let ook op onze lawaaipapegaai, Baywatch-Beetle. Met excuus voor de af en toe wazige beelden. Het zal de rosé wel zijn... :-)
Onze eigen tent bleek vier jaar geleden, toen we hem voor het laatst hadden gebruikt, toch net ietsje te vochtig zijn ingepakt. Toen we hem kort voor deze vakantie uitlegden, bleek het één brok schimmel te zijn. Vandaar dat we ditmaal voor een huurbungalowtent kozen. En dat werd een spannend verhaal....
Toen we op een ochtend wakker werden, zag ik opeens een kleine scheur in de zijkant van het tentdoek. En wie krijgt er dan meteen als eerste de schuld? Natuurlijk, onze woelwater Waawaaman! Hij zou wel tegen het tentdoek zijn opgesprongen, dachten we. Maar dan waren zijn nageltjes toch wel érg scherp geweest... Toen bleek er ook in een van de ruiten aan de voorkant van de tent een gat te zitten. En dan echt een enorm gat, waar je door in- en uit kon stappen. Mmm... daar konden we onze Waawaa toch moeilijk de schuld van geven!

Wat bleek? Er waren die nacht inbrekers over de camping getrokken die diverse tenten hadden opengesneden, waaronder de onze. En waar Lappi en Beetle thuis bij ieder onraadachtig geluidje aanslaan en de boel hevig bij elkaar blaffen, hadden onze welgemeende campinginstructies ('niet reageren op huilbaby's, langsrennende kinderen met rare opblaasdolfijnen en in de nacht ritselende buurmannen met hoge nood, kortom nergens naar blaffen, anders bezorg je overlast en gaat je kop eraf') waarschijnlijk iets té goed gewerkt: die harige flapdrollen hebben helemaal geen kik gegeven, en ook wij zijn overal doorheen gesnurkt.

Achteraf gezien hebben we de honden die nacht wél veel horen lopen over grondzeil. Waarschijnlijk zijn ze wakker geworden toen ze iets hoorden, en mogelijk was dat voor de inbrekers reden om de spullen op het tafeltje achter het gat maar verder met rust te laten... Bij gebrek aan vrije tenten zijn we overboekt naar een luxer mobile home met alles erop en eraan. Wat een geluk, bedachten we later, dat de inbrekers hun mes niet in de honden hebben gezet, en dat Lappi en Beetle niet door het gat naar buiten zijn gesprongen...
Eind goed, al goed. Nog een keertje lekker zwemmen, uitschudden en dan weer naar huis!
Lappi: 'Wat staan jullie daar nou allemaal te juichen?'
18 juli 2009: Lappi doet met een grote club van ATC mee aan een onderlinge meerstedenwedstrijd behendigheid in Valkenswaard. Het wordt een prijzenfestival, zoals bovenstaand is te zien. Eerst het spel: iedere goed genomen hindernis levert een punt op, hoe verder je komt op het parcours, des te meer punten. Ai, en bij hindernis nummer 3, de kattenloop, missen we het raakvlak af, daar zijn we dus snel klaar mee. Dan het vast parcours: helemaal foutloos, goed voor een 3e prijs van de 17 deelnemers in zijn klas. De jumping gaat perfect maar Lappi schiet in zijn snelheid langs een van de tunnels en dat is in Nederland (haha, daarom doen we nu zo graag ASCA agility, daar kennen ze geen weigeringen!), een fout. Vijf strafpuntjes dus, maar wel heerlijk gelopen!
Samen even poseren met een bot, baas, voor het maandblad Hondenleven? Tuurlijk! Vijf Frolics per hond. Wat zeg je? Het is een bot van ruim een meter lang? Tien Frolics per hond dan! Per keer vasthouden!
Just Another Happy Lappi Moment :-)
September 2009: zo rent Lappi iedere dag tegen een uur of half zes mijn werkkamer binnen. Boemerdeboem de trap op, dan stippelstapvoetjes op de vloerbedekking, gevolgd door een natte neus onder mijn elleboog: 'Ik weet niet of je het weet Judith, maar het is de hoogste tijd hoor om nu te stoppen en lekker uit te gaan!'
18 september 2009: The Bold and the Beautiful, met rechts Bold en links Beautiful, aangenaam.
16 oktober 2009: Lappi heeft morgenochtend vroeg bij Goedemorgen Nederland zijn tv-debuut gemaakt als... ach gut, arm schaap... poepende hond! Gistermiddag werd het nieuwe hondenpoepplan van de gemeente Culemborg gepresenteerd, vrij bijzonder onderdeel daarvan is dat mensen die met hun hond een opleiding bij de plaatselijke KC volgen, een deel van hun cursusgeld terugkrijgen. Met een paar mensen van de KC waren we met een stelletje honden bij de planpresentatie aanwezig.

Lappi kwam net van het trainingsveld bij de KC Culemborg omdat ik daar op donderdagochtend lesgeef, en ik weet dat hij na afloop van de training altijd nog even moet poepen, dus dat kwam voor dit plan mooi uit. Voor het oog van de camera mocht hij op het veld van het gemeentehuis een 'kaka' doen (viel nog niet mee, zomaar open en bloot op het gras met al die mensen erbij als je gewend bent met je billen in de bosjes te zitten) en ja hoor... na wat aandringen...  Alle gemeentemensen waren er zwaar van onder de indruk 'dat er instructeurs van de hondenclub kwamen met speciale honden die zomaar op commando konden poepen'. Mijn collega-instructeur, wijzend op Lappi, met een stalen gezicht: 'Ja hoor, die is er speciaal voor getraind'.

Foto's: Yolande van Erp voor de Culemborgse Courant (dank!)

Kakazakje in de aanslag...
...en ruimen maar. Oei, erg charmant ciet dat er van de achterkant niet uit :-)
Alle honden nog even op de kiek met de wethouder.
16, 17 en 18 oktober 2009: Ren je rot tijdens de LASC Autumn Agility Party in België: 12 rondjes behendigheid in drie dagen! Lappi ging als een speer maar ik was steeds iets te traag: daardoor maar 1 Q op het jumpers elite parcours. De rest van de jumpings allemaal foutloos, maar net buiten de tijd. Vast parcours: ach, een raakvlakje hier, een overgeslagen hindernisje daar... Maar we hebben lekker gelopen, en daar gaat het om. Dankjewel Janine voor het filmpje!

...en dankjewel Birgit voor dit filmpje!

December 2009: Twee Heel Serieuze Aussiegezichten bij de kerstboom, die hun favoriete koekjespot van het kastje verdrong. Veel liever speelden Beetle en Lappi lekker buiten in de tuin! Sneeuwstoeien, al viel het met die sneeuw bij ons eigenlijk wel erg mee.
Ga naar de volgende bladzijde van het dagboek
Go to the next page of the diary

En in de Belgische Ardennen, waar we lekker een week relaxed in een huisje hebben gehangen, Arjen en Francien van De Roedel hebben bezocht en naar de wolven zijn geweest, hadden we gewoon een groene kerst...
...en maakten we in de Ardense bossen deze spectaculaire actiefoto van onze Waawaaman.
Hoezo, actieve Aussie?